УниверситетътШумен

11 вокални групи на конкурса за детска забавна песен “Златното петле – 2019”

XXVII- то издание на Регионалния конкурс за детска забавна песен “Златното петле – 2019” ще се проведе на 23 април 2019 г. /вторник/ от 17:00 часа в концертната зала на Младежки дом в Шумен. Председател на журито е гл. ас. д-р Юлияна Панова, преподавател по хорово дирижиране в ШУ “Епископ Константин Преславски” и диригент, а членове са Маргарита Рачева, преподавател по Методика на музикалното възпитание, главен асистент в Шуменския университет, катедра Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство” и доктор по музикознание Яна Косева, специалист-тонрежисьор и музикален редактор в Радио Шумен.

В конкурса ще участват 11 вокални групи от Шумен, Смядово и Нови пазар в две възрастови категории. Първа възрастова група – 6 – 10 години и втора възрастова група – 11 – 18 години.

Вече 27 години конкурсът за изпълнение на детска забавна песен дава възможност за творческа изява на учениците и техните музикални ръководители, развива емоционалното и естетическото възпитание на децата чрез песента.

Организатор на този конкурс e Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс – Шумен.

Автор: Деница Мичева, IV курс, Връзки с обществеността

Покажи още
Close