Университетът

Нов срок за “Кино в длан” – 31 октомври

Удължават срока за участие в шестото издание на фестивала „Кино в длан“ за филми, заснети с мобилни телефони. Новият срок е 31 октомври 2021г. Участниците могат да изпратят творбите си на адрес“Кино в длан”. 

Целта на провеждания фестивал “Кино в длан” e популяризацията на независимото филмово творчество с помощта на модерните мобилни технологии.

Изискванията са форматът на видеоклипа трябва да е mp4. Представените на фестивала филми следва да бъдат заснети само с мобилен телефон или друго мобилно устройство с вградена камера. Филмите трябва да бъдат предварително монтирани. По преценка на участника за създаване на окончателната версия на филма могат да бъдат използвани специални визуални и звукови ефекти, музика, надписи и др. Времетраенето на филмите може да бъде до 5 минути.

Условията предвиждат още екипът, работил по създаването на филма, да може да включва неограничен брой членове, но като автори на филма могат да бъдат регистрирани до 4 (четири) творци, участвали в създаването му, независимо от конкретната позиция, на която са участвали в създаването му.

Няма ограничение при тематиката, жанра и вида кино (игрално, документално, анимационно и научно-популярно) на регистрираните за участие филми.

Шуменският университет е партньор на “Кино в длан” и всяка година връчва своя награда на участник във фестивала.

Източник: http://www.mkino.org/#header

Close