Светът

Европейски дни на научните изследвания и иновации

Европейските дни на научните изследвания и иновации ще се проведат в онлайн формат на 23 и 24 юни. Регистрацията на тазгодишното издание е отворена. Това съобщава Центърът за проектна дейност на Шуменския университет.
Събитието ще се проведе с над 60 сесии на живо, обхващащи изследователски и интересни теми: Рамкова програма „Хоризонт Европа“, Европейското изследователско пространство, Европейските иновационни екосистеми и приоритетите на ЕС за дигиталния напредък, възстановяването след COVID
-19 и др.
Събитието е водещо за Европейската комисия за научни изследвания и иновации, което обединява политици, изследователи, предприемачи и общественост, за да бъде обсъдено бъдещето на научните изследвания и иновациите в Европа и извън нея.
Най-амбициозната програма за научни изследвания и иновации в ЕС досега е Рамковата програма „Хоризонт Европа“ и бележи своето начало тази година. Тя е решаващ момент за укрепване на европейското изследователско пространство. От съществено значение за пътя към по-зелено и цифрово бъдеще и за възстановяване от пандемията COVID-19 е сътрудничеството в областта на научните изследвания и иновации. Дневният ред може да бъде видян в програмата на събитието, а регистрация за участие може да се направи на този линк.
По текста работи: Вяра Тодорова, IV курс, Връзки с обществеността
Покажи още
Close