Университетът

“От Атома до Космоса”

Ученици от Сливен, Троян, Варна, Разград, Кюстендил, от СУ „Сава Доброплодни” – Шумен, както и студенти от Шуменския университет и от Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна участват в седмото издание на националната научна конференция “От Атома до Космоса”. Общият им брой е над 40. Научният форум бе открит днес в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Тази година конференцията е посветена на обявения от ЮНЕСКО Световен ден на светлината – 16 май и бе открита с публична лекция на инж. д-р Румен Василев на тема: „Светлината в нашия живот” и с демонстрация с круксови тръби.

Утре ще бъдат наградени участниците в конкурса „Ограничаване на светлинното замърсяване”. Подобен конкурс се организира за първи път и също е посветен на Деня на светлината – 16 май.

Отличена рисунка ще бъде поставена на корицата на сборника с доклади от Националната научна конференция „От Атома до Космоса”.

Конференция „От атома до Космоса” бе проведена за първи път през 2013 година. Тя се провежда ежегодно през месец май по време на Епископ-Константиновите дни на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

UniMedia

Close