Университетът

XXI издание на Международен литературно-артистичен конкурс „La piazzetta“

Българо – италиански културен център и Център на артистите в Салерно организират XXI издание на Международен литературно-артистичен конкурс „La piazzetta“. Конкурсът се провежда вече повече от двадесет години в италианския град Салерно, област Кампания в Италия.

Участниците ще бъдат разделени в две категории: литературна и артистична.

В литературната част могат да участват писатели с произведения на български език като задължително трябва да бъде приложен превод на италиански в категориите: поезия (3 поезии, максимално 30 реда), разказ (кратък разказ, максимално 5 страници) и стихосбирка (до 10 стихотворения).

В артистичната част могат да участват артисти с произведения във всяка категория, реализирана от всякакъв материал и техника: скулптура (максимално 40/50/70см), картина (максимално 50/70 см), керамика (максимално 40/50 см) и фотография (максимално 40/ 50 см). Заявките за участие трябва да бъдат изпратени до края на април нa e- mail: centrobulgaroitalianoculturale@gmail.com или по пощата на адрес : Kalina Belcheva Via Picenza 6 84131 Salerno (SA).

В заявката се прилага: кратка автобиография на автора, заявка за участие и копие за внесена такса за участие в конкурса. Всеки артист или писател може да участва в една или повече категории. Таксата за участие в една категория е 40,00€ (включва участие в конкурса, попълване на документите и изпращане до конкурса и членство в Българо- италианския културен център). Церемонията по награждаване ще се проведе на 8-ми юни в Българо – италиански културен център и Център на артистите в Салерно.

В миналогодишното издание на конкурса творбата “Doppia felicita” на професор Евдокия Борисова от Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” спечели трето място в раздела за художествена фотография.

Покажи още
Close