Светът

DiscoverEU дава шанс на младите

За младежите, които желаят да се запознаят с културното богатство на Европа, да разширяват знанията си и се срещнат с други европейци – само след месец, на 11-ти октомври ще бъде публикувана новата покана за представяне на предложения по DiscoverEU. Тя ще бъде отворена до 25-ти октомври.
DiscoverEU е действие по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, което ти дава възможност да опознаеш Европа от собствен опит. Пътувайки предимно с влак (има изключения за участниците, които живеят на остров или в отдалечен район) ще опознаеш впечатляващите пейзажи на Европа и нейното разнообразие от големи и малки градове. Можеш да кандидатстваш по време на двата кръга на кандидатстване, които се провеждат всяка година. Успешните кандидати се награждават с карта за пътуване.
За втори път тази година още 35000 млади хора на възраст 18-20 години ще могат да получат безплатен билет за влак. Благодарение на увеличения бюджет в рамките на Европейската година на младежта, за 2022 година Европейската комисия предоставя общо 70000 билета.
Освен това, младежите могат да ползват карта с над 40000 възможности за отстъпки в обществения транспорт, настаняването, храните, културата и други услуги, в съответните държави.
Повече информация можете да намерите тук https://europa.eu/youth/discovereu_bg
Лек път!
Източник: DiscoverEU
Покажи още
Close