Университетът

40 години Педагогически факултет (ВИДЕО)

Тази година с редица събития Педагогическият факултет на Шуменския университет отбелязва своята 40-годишнина. Куминацията на честванията е конференцията „Съвременният дискурс в науката“, станала традиционна за факултета. Гости на форума бяха кметът на община Шумен проф. д-р Христо Христов, зам.-кметът по образование и култура – доц. Виктория Ковчазова, зам.-ректорът Константин Константинов, бивши декани на ПФ, сред които проф. Лучиян Милков, проф. Русанка Петрова, проф. Димитър Игнатовски, проф. Маргарита Бонева, проф. Красимир Марков, проф. Чавдар Сотиров, ръководители на основни структурни звена в Шуменския университет и представители на педагогически факултети от други университети, директори на детски градини, училища, представители на социални услуги от областта.

Деканът на ПФ доц. Росица Михайлова получи много поздравителни адреси, сред които са тези на Софийския университет, Великотърновския университет, Тракийски, университет и Югозападния
университет.

“През тези четири десетилетия Педагогическият факултет се утвърди като важен за образование и научни изследвания. Неговите преподаватели и студенти са допринесли значително за развитието на педагогическите науки и за подговката на квалифицирани специалисти, които успешно прилагат знанията си в практиката”, се казва в поздравителния адрес от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.

Close