Университетът

Студентки от ШУ обраха наградите на XI Meждународен фестивал на популярната песен “Есенни шуменски вечери”

Студентките от специалност “Педагогика на обучението по музика” Камелия Неделчева и Даниела Иванова, участваха в XI Meждународен фестивал на популярната песен “Есенни шуменски вечери”. Жури с председател Хайгашод Агасян отреди на нашите момичета четири награди в тяхната възрастова група.

Даниела Иванова, студентка втори курс в специалност “Педагогика на обучението по музика”, полечи първа награда на конкурса. Тя бе отличена за най-добро изпълнение на българска песен.

Камелия Неделчева, също студентка в специалност “Педагогика на обучението по музика”, но в трети курс, грабна третото място. Журито с председател Хайгашот Агасян се впечатли и от дуета на двете момичета и ги отличи с първа награда за най-добро изпълнение на състави над 18-годишна възраст.

В категорията за изпълнители до 13-годишна възраст първото място за изпълнение на съвременна забавна песен си поделиха Преслава Няголова и Боряна Минчева от Шумен и Иван Станев от Бургас. Симона Стефанова беше отличена с първа награда в същата категория, но до 17-годишна възраст. Вокалните групи “Protime” от Търговище и “Маргаритка” от Смядово бяха отличени с първото място. В категорията за популярни градски песни на първо място беше класирана фолклорната група „Росен здравец“ от село Добротица, община Ситово. Журито  не присъди награда за авторска песен, с поощрение беше отличен Димитър Петков от вокалната група „Малка серенада“ към НЧ „Добри Войников-1856“. В тазгодишното издание на фестивала участваха над 80 изпълнители от цялата страна.

UniMedia

Close