Университетът

Чуждоезикови курсове за преподаватели и докторанти

В рамките на единадесетото издание на общоуниверситетски проект за повишаване на чуждоезиковата компетентност на преподавателите и докторантите в Шуменския университет ще бъдат организирани курсове за достигане на следните езикови нива:

Английски език – ниво А 1.1, ниво В 1.1 и ниво В 2.1.

Преподаватели по английски език ще бъдат доц. д-р Десислава Чешмеджиева-Стойчева, доц. д-р Деяна Пенева, гл. ас. д-р Ирина Стоянова-Георгиева, гл. ас. д-р Цветалина Анева, гл. ас. д-р Гергана Герова, ст. преп. д-р Аглика Добрева

Курсът по немски език е един и покрива ниво А 2.1.

Преподаватели ще бъдат доц. д-р Даниела Кирова, гл. ас. д-р Росица Василева, преп. докт. Илияна Обретенова

Всички курсове са с продължителност 50 учебни часа.

Езиковите курсове ще се провеждат два пъти седмично по три часа в периода 20.05.–30.06.2024 г. и 26.08 – 30.09.2024 г. в Корпус 2.

Условие за участие в езиковите курсове е преподавателите да работят на първи основен трудов договор в Шуменския университет. Освен преподаватели в курсовете могат да се обучават и докторанти.

След успешно положен писмен изпит, университетът ще издаде сертификати на участниците в езиковите курсове за съответното ниво на владеене на езика.

Крайният срок за заявяване на участие e 30.04.2024, а заявка за участие може да бъде подадена на: https://forms.gle/WZPfNHA8aZdwKyEx5.

UniMedia

 

Close