Университетът

Изтича срокът за кандидатстване по Еразъм+ за летния семестър

Студентите на Шуменския университет отново могат да кандидатстват за осъществяване на мобилности по програма Еразъм+, съобщават от Центъра за международно сътрудничество на Шуменския университет. До 31 октомври (включително) всеки, който желае да учи през летния семестър на академичната 2023/2024 година в някой от десетките партньори на Шуменския университет из цяла Европа, може да подаде документи в Центъра за международно сътрудничество.

Обучението в чужбина с Еразъм+ е трансформираща възможност, която може да повлияе положително на живота на студентите по много начини. Освен че позволява да се потопят в чужда култура, обучението в чужбина сблъсква студентите с нови методи на преподаване, преподаватели и академична среда. Това може да подобри академичните умения на младите хора и значително да разшири знанията им и да повиши шансовете им за реализация на пазара на труда.

От друга страна животът в чужда страна е естествен начин за подобряване на езиковите умения. Участниците в Еразъм+ често се връщат у дома с напреднали езикови знания. Това е важно умение, което може да бъде от полза както в личния, така и в професионалния живот на всеки млад човек.
Документите трябва да бъдат подавани на място в Центъра за международно сътрудничество – кабинет 106, сградата на Ректората (Корпус 1). А какви са те – всички формуляри за подаване от студенти и докторанти, можете да намерите тук.
Ако се колебаете, имате въпроси или се нуждаете от допълнителна информация, може да се свържете с административните Eразъм+ координатор на университета на: 054/832 101, 0884844583 или по имейл – erasmus@shu.bg.

Кандидатстването за мобилности с цел практика е целогодишно.

UniMedia

Close