Университетът

Университетски форум среща студенти с предприемачи

В непрекъснато развиващия се пейзаж на висшето образование университетите все повече насърчават студентите да мислят нестандартно и да развиват практически умения, които се простират отвъд избраните от тях области на обучение. Това е и целта на Университетския форум за представяне на постиженията на студентите по професионално направление 5.7. „Архитектура, строителство и геодезия”, който ще се проведе в Шуменския университет. Напълно в духа на иновациите на него бъдещите геодезисти ще представят свои предприемачески идеи директно пред представители на бизнеса, свързани със сектора. Събитието насърчава младите хора да мислят критично за това как геодезията може да се приложи към реални проблеми в практиката. 

“В рамките на форума ще се проведат четири модула”, уточни за UniMedia проф. Чавдар Сотиров, зам.-ректор на Шуменския университет. Модулите са с различна тематика:

 Модул 1: Семинар с ролевите игри;
 Модул 2: Презентация на добри практики на млади предприемачи;
 Модул 3: Презентация на предприемачески идеи и конкурс с награди за най-
добрите предприемачески идеи;
 Модул 4: Представяне на резултатите по проекта.

Университетският форум ще се проведе на 19 октомври от 9.00 ч. в Зала № 118 на Ректората на Шуменския Университет. 

Той се реализира в рамките на Проект № BG05M2OP001-2.016-0010 „Модернизация, дигитализация и интернационализация на обучението по професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски““, финансиран по приоритетна ос 2 „Образование и учене през целия живот“ на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

9.10.2023 г.

UniMedia

Close