Университетът

Международен конкурс за поезия отличи възпитаник на ШУ

Първият Международен конкурс за стихотворение на тема „Защо пиша това писмо“ на ИК „Многоточие“ отличи с поощрителна награда (грамота) Андрей Андреев, студент в магистърска програма Културно-историческо наследство и туризъм на Шуменския университет. Това е поредно негово отличие в литературен конкурс.

В състезанието участваха 197 стихотворения на 124 творци. Повечето от участниците са от България, но има писма и от Швейцария, няколко от Англия и Германия, от Австрия, Гърция и от два града на далечна Канада. Най-младият участник е на 8 години, а най-възрастният на 78 години.

Участниците в конкурса бяха в три възрастови групи – до 18 г., 19-35 г. и над 35 г.

Голямата награда в поетичния конкурс „Защо пиша това писмо“ е връчена на Димитър Драганов, на 22 г., от гр. Велико Търново, за стихотворението „Моето добро писмо“. Димитър получава като награда безплатно издаване на книга от ИК „Многоточие“, статуетка „Любов“ и почетна грамота.

Димитър е участвал в последните две издания на най-стария литературен форум за студенти в България – Националния литературен конкурс “Боян Пенев” на Шуменския университет.

Андрей Андреев е отличен за творбата си “На Ани”.

 

Специална награда „Най-оригинално писмо“ се присъжда на Цветелина Михова от Торонто, Канада за нейното писмо в стъклена, инкрустирана с черупки бутилка и стихотворението „Писмо от Рая“. Тя получава за награда грамота.
Специална награда „Най-позитивно писмо“ се присъжда на Яна Ангелова от гр. Монтана, за стихотворението „Хей, здравей“. Награда – грамота.
Специална награда „Колектив“ се присъжда на Литературен клуб „Калина Малина“ при НЧ „П. Яворов – 1920 г.“, гр. София. Авторите: Стилиян Стоименов, Райна Николова и Ива Карагьозова. Литературният клуб получава грамота.
Специална награда за най-млад участник се присъжда на София Матеева, на 8г., от гр. София, за стихотворението „Отечество, Родина и аз“. София получава за награда дървена висулка „Снежинка“, стихосбирката „Деца на времето“ на ЛК „Многоточие“ и грамота.

Източник: ИК “Многоточие”

Close