Шумен

42 и новият му албум „Интересен”

„Нищо лично освен мнението ми!...”

Петър Иванов, роден и израснал в Шумен, е рап изпълнител, известен още като 42. В самото начало Петър и по-малкият му брат Александър (Джанкана) сформират група под това име. Тогава по-големият брат се е подвизавал под псевдонима „СТЕН“, взаимстван от полуавтоматичните автомати тип Шмайзер. В последствие по-малкият брат решава да си вземе почивка и фактът, че има и други изпълнители с псевдонима „Стен“, ражда идеята 42 да бъде единственото прозвището на Петър.

През 2011 вече като отделни изпълнители братята влизат в нов лейбъл отново заедно с Док Пит. През 2012 година 42 вече като самостоятелен артист издава песента „Много Поздрави“, която е с видео, режисирано от Bashmotion, а малко след това и микстейпа “Реденето“. През лятото на същата година излиза първият самостоятелен видеоклип на 42, продуциран от „Вендета“. Песента се казва „P.S. Fuck off“, а видеото към нея се задържа на ПЪРВО място близо месец в най-различни класации. След две години излиза следващият му микстейп под заглавието „Реденето 2“, като най-успешната песен е „Писмо до нейния нов“, която пуска с клип и има близо милион гледания и слушания и днес .В началото на 2015 „Кой те излъга“„, в която взимат участие едни от най-успешните изпълнители на Изтока, сред които е и 42, взима награда за най-добра колаборация на годишните награди на „359“,а песента е изпълнена на живо по време на церемонията в зала 3 на НДК.  

А тази година излезе новият му албум “Интересен”, с  някои от най-добрите му песни до момента. Завършил е  Шуменски университет „ Епископ Константин Преславски”, специалност История.

Да запазиш същността си, същевременно поддържайки интереса на публиката в този пренаситен свят, за надграждането и творчеството му, упорития труд и новия му албум “Интересен”, ще ни разкаже Петър Иванов – 42:

UniMedia: Как порасна 42 през годините? Постигна ли поставените си цели и мечти?

42: На периоди като в музиката. Има моменти, в които се чувствам над нещата и музиката, която правя е по-разчупена, не философствам толкова много и на дълбоко, което ме кефи. Старая се в текстовете си да се изразявам точно, ясно и разбираемо. Музиката ми да грабва и запазва интереса на публиката. Като ме слуша хем да се замислят, хем да се забавлява. И в това аз виждам и трябва да има израстване…
Имах и един момент, в който ми беше писнало да се занимавам и съобразявам с лейбъли … Исках просто да си имам собствен канал в  YouTube, да си създам моя си аудитория, да пускам музика за моите фенове, да правя дискове и албуми, които моите хора да харесват…. И всъщност това стана.
Както казва докторът : „ Мечтата като мечта е фантастичен блян,  а амбицията е мечта с план.” И ако си наумиш нещо, знаеш как трябва да се осъществи  и работиш упорито за реализиране на идеите си (планове, цели, мечти, амбиции и т.н.), какво би могло да те спре освен мързелът… Правя нещата така както ги чувствам и прогрес има.


UniMedia:
Коя е любимата ти песен и коя от творбите си би определил като визитна картичка на 42?

42: Любима песен ми е всяка следваща, която правя. А коя се определя като визитна картичка? Може би хората трябва да кажат. По това, което виждам в интернет, най-харесвана и слушана песен е „ Писмо до нейния нов”.

UniMedia: Какво те вдъхновява?

42: Вдъхновяват ме новостите. Да видя или чуя нещо, което да ме грабне. Когато има движение, на хората да им харесва това, което правя – да купуват тениските ми, да слушат албумите ми, да пишат в социалните мрежи.

UniMedia: Какво е 42 за Петър Иванов? И в живота ли така вървиш, както в текстовете си твориш?

42: 42 е лицето на Петър Иванов, едно цяло и това, което ме отличава от всички останали.
В текстовете си мисля, че съм по-смекчен, а в живота съм по-хард, по-груб на моменти.

UniMedia: Днес интернет е най-голямата сцена. Какво мислиш за изявите на живо и тези в социалните мрежи, има ли разлика в насладата?

42: Определено има разлика. Когато знаеш как да изпълняваш музика на живо, можеш да грабнеш повече публика, дори и да не са ти фенове. Разбира се, че на живо е по-хубаво – усещаш хората. Най-сладко е когато публиката идва специално за теб. Тогава можеш да си правиш каквото поискаш, заедно да полудявате и става перфектно. А интернет е реклама на даден изпълнител. Има по-голямо поле за изява, не е като преди да се чудиш как да се докажеш. И в двете има наслада и много труд.


UniMedia: Как би искал музиката ти да въздейства на хората? Има ли послание, което искаш да предадеш на феновете си?

42: По най-добрият начин! Да им е като отдушник, за да може да свалят малко от натоварването си. Искам музиката ми да вдъхновя, да вдига тонуса, да носи и предава заряд.

UniMedia: Какъв е твоят девиз?

42: Забелязвам, че напоследък много хора не вникват в отсрещния, а гледат на повърхността, не вникват в това, което искаш да  кажеш. Имам една фраза, която напоследък често използвам и искам хората да разберат: „Нищо лично, освен мнението ми!”. Това е мотото на Петър Иванов – 42!

Автор: Виктория Кънчева, III курс, Журналистика и реклама

Видео: YouTube

 

Покажи още
Close