Шумен

Шуменските студенти се присъединяват към кампанията „Да изчистим България заедно“

Студенти в Шуменския университет ще се включат в националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Btv Media Group, която ще се проведе на 16 септември (събота). Това съобщи за UniMedia председателят на Студентския съвет на Шуменския университет Данаил Сотиров. „Готови сме!“ – това е надсловът на тазгодишното издание на мащабната доброволческа инициатива.

Всички студенти, които са готови да отделят от времето си и вниманието си, за да изградят в града ни и околностите една по-чиста и красива среда за живот, трябва да се явят в събота (16 септември) от 9 часа в Парк “Студентски”, където ще бъде сборният пункт за младите доброволци. За най-добрите ще има и награди – ваучери за 150 лв., 100 лв. и 50 лв. съответно за първо, второ и трето място.

В Шумен ще се почистват замърсени места по Шуменското плато, стъпалата към паметника „Създатели на българската държава“, районът около паметника и информационния център към паметника, местата за отдих, пътеките на „Горското училище“ и „Горския лабиринт“, както и заслоните „Теменуга“, „Детелина“ и пътят към пещера „Бисерна“.

UniMedia

Close