Университетът

ЦПН предлага уникално пътуване в света на науката

В днешния бързо развиващ се свят, където технологиите доминират живота ни, за децата е жизненоважно да се запознаят с чудесата на природата от първа ръка. Точно това предлага и Центърът по природни науки с астрономическа обсерватория на Шуменския университет, който от началото на лятото е посрещнал десетки групи от ученици от цялата страна. 

Центърът представлява интерес не само за малките. Много любители на астрономията го посещават, за да разгледат модерните телескопи и да наблюдават нощното небе. Нощните наблюдения се организират последните съботи на месеца, а който иска да посети Центъра в друго време, трябва предварително да направи заявка.

Всеки, който желае да се наслади на нощното небе, може да се обади на телефон 0895029919 при Павлина Маринова. Целият график на събитията може де се види на официалната страница на Центъра по природни науки с Астрономическа обсерватория. 

Центърът по природни науки с астрономическа обсерватория предоставя уникална възможност на учениците да се запознаят със света отвъд учебниците и лекциите. Виждайки експонатите, представляващи различни животни, които обитават Шуменското плато, уникалната колекция от насекоми, експериментите по физика, химия, учениците могат да погледнат на природата и науката по друг начин. Знанията от първа ръка помага да се преодолее пропастта между теорията и практиката по забавен и уникален начин и разпалва любовта на учениците към природата и нейното опазване. 

UniMedia

Close