Университетът

Тонислав Троев: Често обсъждам с преподавателите различни идеи

Тонислав Троев е третокурсник в Шуменския университет в специалност “Компютърна информатика”, а тази година бе класиран в престижния ежегоден индекс на Career Show “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”. Носител на престижната Младежка награда на Българската асоциация по информационни технологии, на специалната награда “СофтУниадец”, на наградата “Еврика” за постижения в овладяването на компютърните науки „Джон Атанасов“ и на безброй други отличия, той разказва защо е избрал да продължи обучението си във Факултета по математика и информатика на Шуменския университет и защо и вие да го направите:

Факултетът по математика и информатика към Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” има квалифицирани преподаватели с богат опит, които могат да предоставят ценни наставления. Организацията на учебния процес е много добра, а също така се предлага и широк спектър от специализации, което позволява на студентите да се фокусират върху конкретни области, към които имат интерес.

В последните години се забелязва и едно изключително силно развитие от гледна точка на представянето на университетския отбор в Републиканската олимпиада по програмиране – спечелихме трето място през 2021г. и вицешампионската титла през 2022г. и 2023г.

Винаги съм се чувствал подкрепян и окуражаван, често обсъждам с преподавателите различни идеи, алгоритми, технологии и т.н. Щастлив съм от факта, че избрах да продължа образованието си в Шуменския университет, защото това ми помогна да усъвършенствам своите аналитични умения и научих много нови неща, които ежедневно прилагам на практика.

Бих препоръчал на всеки един кандидат-студент, който има интерес в областта на информационните технологии, информатиката или математиката, да кандидатства във Факултета по математика и информатика към Шуменския университет, тъй като той се е доказал като един от най-успешните в страната.

Повече информация за Кандидатстудентска кампания 2023 може да бъде намерена в Центъра за кандидатстудентска дейност в Корпус 1, на 054 832 106, 054 830 495, 0893 35 22 36 и Е-mail: ksk@shu.bg.

UniMedia

Снимка: Личен архив – Тонислав Троев

Close