Шумен

С впечатляваща изложба художник отбеляза респектираща годишнина

С изложба живопис известният художник Радослав Ценов отбеляза своята 70-годишнина. Експозицията беше представена в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен, където приятели и ценители изкуството му се събраха, за да споделят неговия празник.

Радослав Ценов е роден в Монтана през 1953 година. През 1972 година завърша  Великотърновския университет със специалност “Стенопис”. Има над 20 самостоятелни изложби както в България, така и в чужбина – Турция, Румъния, Сърбия. Член е на Дружеството на шуменските художници, Съюза на българските художници и Международната асоциация за пластични изкуства АИАП – ЮНЕСКО. Носител е на Наградата на Шумен за Живопис през 1998 г. и за приложно изкуство през 2017.

На изложбата бяха представени около 50 платна на Радослав Ценов. С характерния си творчески стил, основан върху работата със смесена техника и колажи, авторът впечатли гостите на изложбата.

При откриването на изложбата председателят на групата на шуменските художници Александър Величков подчерта, че дългогодишното присъствие на Радослав Ценов в българската живопис респектира: “През цялото време когато гледате изложбата си мислете за един класик в модерното изкуство“ – добави той.

Изложбата се реализира с финансовата подкрепа на Общински фонд “Култура” и може да бъде видяна до 25 октомври в Художествената галерия “Елена Карамихайлова”.

Автор: Тодор Тодоров, III курс Българистика и медии

 

Close