Университетът

Студенти подаряваха книги за Деня на будителите

В духа на 1 ноември – Деня на будителите – Студентският съвет на Шуменския университет организира интересна викторина, посветена на значението на празника. И най-важното? Наградите бяха 33 подбрани книги, подарени на участниците като жест към празника на духовността и радостта от литературата. Викторината се проведе по обяд в Градската градина, а най-щастливи бяха децата.

С какво е известен Петър Берон? Това бе един от въпросите, на които шуменци трябваше да отговорят, за да получат книга. Въпреки че въпросите се падаха случайно след жребий, всички имаха фокус 1 ноември, историята и културата на България. Студентският съвет бе подбрал внимателно пъстър избор от 33 книги, включващи голямо разнообразие от жанрове и теми. От класическа литература до съвременни автори, имаше нещо за всекиго. Децата и възрастните се озоваха в съкровищница от знание и забавление.

Актът на подаряване на книги е мощен жест. Инициативата на Студентския съвет на Шуменския университет обедини хората не само, за да отбележат Деня на народните будители, а и да отпразнуват знанието, културата и традициите ни.

UniMedia

Close