Университетът

Работни ателиета ще ориентират професионално студентите

Възможностите за сътрудничество между Центъра за кариерно развитие на Шуменския университет и Дирекция „Бюро по труда“ – гр. Шумен бяха във фокуса на работна среща между ректора на висшето училище проф. д.н. Наталия Витанова и директора на Бюрото по труда в Шумен Лили Петрова.
Бяха обсъдени възможностите за съвместно организиране и провеждане на работни ателиета за студенти, където бъдещите професионалисти да се научат как по-добре да се реализират на трудовия пазар, къде и как е нужен проактивен подход, какво е стратегическо планиране на кариерата и други теми, които вълнуват младите хора.

В непрекъснато развиващия се пейзаж на висшето образование ролята на кариерното ориентиране на студентите става все по-жизненоважна. Целта на съвместните инициативи на университета с Бюрото по труда в Шумен е да се надхвърли традиционната система за академична подкрепа, насочвайки студентите към пълноценни и успешни кариери. Като предоставят персонализирани насоки, насърчават развитието на умения, улесняват възможностите за работа в мрежа и подпомагат намирането на работа, ателиетата допринасят значително за оформянето на бъдещето на студентите и преодоляването на пропастта между образование и заетост.

UniMedia

Close