Университетът

Първи кандидатстудентски изпит за КСК 2024

Първият предварителен кандидатстудентски изпит тази година на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се проведе на 17 февруари (събота). Той ще започне от 9:00 часа в Шуменския университет, а в Колежа в Добрич – в 9:30 часа. В Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование във Варна изпит на 17 февруари няма да има. Таксата за кандидатстване е 40 лева.

В Кандидатстудентска кампания 2024 отново е предоставена възможността за провеждане на онлайн кандидатстудентски изпити от разстояние. Те се провеждат паралелно с присъствените изпити и могат да бъдат положени от място, избрано от кандидата, а единственото условие е кандидатите да имат достъп до компютър или лаптоп.

Приемът на документи за участие в първия етап на първо класиране започна на 1 февруари и ще продължи до 23 май. В него могат да участват кандидат-студенти, които имат диплома за завършено средно образование.

Университетът признава Държавните зрелостни изпити (ДЗИ) като кандидатстудентски изпити. Ще бъдат признавани още и оценки от изпити, проведени тази година в други висши училища.

UniMedia

Close