България

Поетична вечер с Димитър Занков в Нови пазар

Поетът Димитър Занков ще гостува на читалищна библиотека „Иван Радов” в град Нови пазар за поетична вечер и среща с публиката. Събитието ще се състои на 16 октомври, от 17:45 ч. в камерната зала на НЧ „Христо Ботев-1872” и е част от празниците на Нови пазар. Входът е свободен.

Занков е роден в Шумен през 1970 година. Завършва средното си образование в Нови пазар, а през 1996 година се дипломира в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” със специалност „Българска филология”. Той открива любовта си към писането още като ученик. С течение на времето се е занимавал с театрална дейност и литературна критика. През тези две десетилетия той среща някои от най-ценните хора в живота си.

Той е сред авторите на сборника „Край Бялата чешма”, посветен на творци от Нови пазар, както и на още пет книги, на две от които е редактор. През 2021 година от печат излиза самостоятелната му книга с поезия „Най-мечтаният бряг”. В нея читателите могат да прочетат стихове, писани през 80-те, 90-те и такива от последните 10 години. На някои от тях е упоменато и точно местоположение, което дава представа за пътищата, през които Занков е минал през годините.

Източник: НЧ „Христо Ботев-1872”

Close