Университетът

Пиша ви от Истанбул…

Честит 8-ми декември, колеги! Бъдете устремени, любопитни, крадете колкото можете повече знания и не забравяйте, че четирите години в университета са единственото време, в което може да надграждате себе си, да трупате знания, опит, да създавате връзки за бъдещето като зрели, пораснали и отговорни хора! Не се страхувайте от срещата с новото и непознатото, не бива да забравяте, че неуспехът (провалът) освен себе си носи и опит.

Пиша ви от Истанбул и моята среща с непознатото, която започна в началото на зимния семестър като студентка по програмата Еразъм+ в Университета Нишанташъ. Опознаването на нови хора, нови настроения, мнения, виждания, различни култури, различни системи и методи за обучение ми изградиха съвсем различна представа за реалността.

Новите знания и възлагането на задачи в университета тук, работата с преподаватели, организацията на срещи и събития, приемането на студенти и помощта за тяхното социализиране и адаптиране, административните дейности и куп други преживявания изграждат както така важния за мен опит в чужбина, така и чувство за отговорност и вяра в собствените способности и качества.

Вярвайте в себе си, поставяйте си цели и вървете по пътя на тяхното осъществяване!

Успешна учебна година!!!

Автор: Гюляй Бехчет, IV курс, Връзки с обществеността

Close