Университетът

Литературният конкурс „Забравеният език“ съживява думи

С този литературен конкурс се прави опит думите от нашето минало да се доближат до съвременния език. Във форума „Забравеният език“, организиран издателство „ЛитДизиан“, можете да участвате с разказ до 8 страници и две стихотворения, като задължително трябва да включите думите: на̀йда, оста̀л, напрèжен, ка̀зън, вѝсове, шептèж, тежкотѝя, за̀йда, пору̀ха и дѝвни. Това са думи от езика в творчеството на Иван Вазов.

Творбите (стихотворения или разкази) изпращайте във формат Times New Roman 12 pt./ A4 на имейл: magazine.litdesign@gmail.com. Във всеки прикачен файл трябва да посочите три имена, възраст и телефон за връзка. Имейлът да е с тема: За конкурса „Забравеният език “.

Можете да изпратите един свой разказ (до 8 страници) и/или до две стихотворения (без ограничение на обема). Няма ограничение за темата, жанра и възрастта на автора – единственото изискване е във всяка творба, написана на български език, да се използват думите, посочени в сайта.

Три са призовите места в две категории – поезия и проза, като срокът за изпращане на творбите е 10 януари 2024 г., а резултатите ще бъдат обявени на 10 февруари 2024 г., на фейсбук страницата на издателството.

Източник: Център за проектна дейност на Шуменския университет

Close