Шумен

Колегиум ОСАННА покорява шуменската сцена

Уникалният Колегиум ОСАННА пристига в Шумен, за да изнесе премиерен концерт в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Той ще се проведе на 27 септември от 18:00 ч., а входът е свободен.

Концертната програма включва дебютни произведения на талантливия композитор Георги Попов. Ще прозвучат пет малки кантати за пиано и гласове, клавирни и цигулкови миниатюри по стиховете на Иван Вазов.

Колегиум ОСАННА се състои от музиканти, които посвещават своите усилия на възстановяването на християнските корени в интерпретацията на старинна и съвременна духовна музика от Изтока и Запада. Изпълненията им обикалят както България, така и световната сцена – Виена, Париж, Москва, Рим, Белград, София, Солун. Музиката на хора въздейства дълбоко и предизвиква незабравими духовни преживявания.

Композиторът Георги Попов изкусно предава духа на древните византийски и старобългарски песнопения, чрез използването на старинни и съвременни композиторски техники.

Заповядайте, за да се насладите на една завладяваща атмосфера, която ще ви свърже с изпълнителите по време на концерта и заедно да се потопите в музиката.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата ’22.

Автор: Ренета Цонева, 3 курс Българистика и медии

Източник: Facebook – Български колегиум Осанна

Close