Университетът

Кариерна борса среща студенти с бизнеса

Второто издание на Кариерна борса, насочена към студенти от професионално направление Растителна защита, обучаващи се в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, се проведе в края на 2023 г. в НЧ “Добри Войников 1856” в Шумен. Форумът запозна студентите с възможностите на пазара на труда и тяхната реализация, стимулира развиването на меки умения сред студентите при реализация на пазара на труда и подпомогна работодателите за връзка с потенциални кадри.
В кариерния форум участваха работодателски организации и водещи компании в сферата на растителната защита, растениевъдството, биологичното земеделие, предприемачеството и иновациите.
“Целта на събитието е много съществена и се изразява в това, че среща си дават студенти от Шуменския университет, обучаващи се в различни специалности, но които имат интерес в областта на растителната защита, растениевъдството, предприемачеството и иновациите с представители на бизнеса – наши партньори, които работят в това направление”, заяви проф. Росица Давидова при откриването на форума. И продължи: “Тази среща дава възможност да се реализират дискусии и да се обменят добри практики и идеи, дава възможност на студентите да се запознаят с представители на водещи фирми, а работодателите да се запознаят със студенти от Шуменския университет, а защо не да им предложат и подходящи позиции.”
Кариерната борса бе организирана в рамките на Проект BG05M2OP001-2.016-0022 „Модернизация на висшето образование по устойчиво използване на природните ресурси в България“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
По проекта партньори са пет български университета, а и има седем асоциирани партньори, които са чуждестранни университети.
UniMedia
Close