Университетът

Европейски дни на научните изследвания и иновациите 2024

Водещото годишно събитие на Европейската комисия за научни изследвания и иновации отново ще обедини политици, изследователи, предприемачи и обществеността, за да се обсъдят и оформят бъдещето на научните изследвания и иновациите в Европа и извън нея.

Петото издание на събитието ще се проведе на 20 и 21 март 2024 г. както физически в Брюксел, така и онлайн, позволявайки на всеки да се включи от всяко място. Дните на научните изследвания и иновациите 2024 г. ще дадат възможност да се обсъди как Европа може да бъде по-устойчива и по-конкурентоспособна. Ще се отпразнуват резултатите и постиженията в научните изследвания и иновациите през последните 40 години, от стартирането на първата рамкова програма за научни изследвания и иновации.

Това е вашият шанс да откриете успешни проекти за научноизследователска и иновационна дейност, финансирани от ЕС, да изпитате въздействието им върху нашето общество и да обсъдите колко е важно да продължите да инвестирате в научноизследователска и иновационна дейност.

Можете да научите повече за:
 Хоризонт Европа, включително стратегическия план 2025 – 2027 г. и неговия инструмент за разширяване
 подкрепата за научни изследвания и иновации за зелен и цифров преход
 нейния глобален подход
 мисиите на ЕС
 и много други теми.

Повече информация за програмата, сесиите и лекторите може да бъде намерена тук.

Снимка: ЕК

Close