Университетът

Даниела Тодорова грабна Наградата на кмета в конкурса „Съзвездие“

Първокурсничката в специалност “Педагогика на обучението по музика” в Шуменския университет Даниела Тодорова грабна Наградата на кмета в XIII-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие“.

“От години участвам в подобни конкурси, но „Съзвездие“ е много специален за мен, защото е един от първите, в които съм участвала някога”, каза за UniMedia Даниела.

Събитието се проведе в концертната зала на Общинския младежки дом в Шумен, а в него участие взеха индивидуални изпълнители от цялата страна. Участниците се представят с две песни в два тура: I тур – песен на български език и II тур – песен по избор. Даниела избира песни на Паша Христова и на Кристина Агилера. “Остани е песен, която много харесвам. Тя е доста стара, но е със съвременно звучене. Поне аз намирам много в нея. А Bound to you е песен, която аз просто обожавам”.

Даниела е родом от Долни Чифлик и се занимава с пеене от малка. Да получи висше образование тя избира Шуменския университет, поради една много ясна и конкретна причина. “В интерес на истината много се колебаех какво точно да уча и в последния момент се насочих към музиката. След това дойде колебанието София, Пловдив или Шумен. Но прецених, че в Шуменския университет ще мога да уча и педагогика, а аз след време искам да се развия като музикален педагог, а не като просто изпълнител. Бих искала да давам на другите”, категорична е тя.

И допълва: “Наградата на кмета е голямо отличие, защото специално на този конкурс не съм успявала да постигна високи точки и толкова добър резултат за себе си. Много благодаря на журито за голямата оценка, която ми дадоха.”

Целта на конкурса, който се организира от Общинския младежки дом, е да стимулира изявата на млади творци, занимаващи се с вокално-изпълнителска дейност. Националният конкурс „Съзвездие“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен.

UniMedia

Снимки: Даниела Тодорова – личен архив

Close