Шумен

Шумен със 100-годишна традиция в баскетбола

Тази година се навършват 100 години от развитието на баскетбола в Шумен. Годишнината ще бъде тържествено отбелязана на 30 април в зала „Арена Шумен“. На тържеството са поканени да присъстват около 150 бивши и настоящи състезатели, треньори, спонсори и гости. Очаква се в Шумен за юбилея да пристигне и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Това стана ясно на пресконференция с участието на Найден Косев, зам.-кмет по образование и култура, Гроздалин Грозданов, дългогодишен състезател и треньор по баскетбол, д-р Янко Янков, изпълнителен директор на БК „Шумен“, треньор в клуба и преподавател в Шуменския университет и Даниел Даулов, експерт по младежки дейности и спорт в общинската администрация, съобщават от Община Шумен.

Гроздалин Грозданов отправи покана към шуменци да дойдат в зала „Арена Шумен“ и да станат част от празничното събитие, посветено на юбилея. Той допълни, че баскетболният празник на 30 април ще започне от 14.00 часа. Програмата ще открият момчетата до 16 години на БК „Шумен“, които ще играят срещу отбора на „Чавдар“ Троян в среща от Елитната група на първенството в тази възраст.

По време на събитието на двете електронни табла в залата ще бъдат показани и различни фотографии, запечатали паметни моменти и успехи на шуменските баскетболисти през годините. Специални плакети по повод 100-годишнината ще бъдат връчени на бивши състезатели, треньори и спонсори, които са допринесли за развитието на баскетбола в Шумен.

След това от 17.00 часа на терена ще излезе и мъжкият състав на „Шумен“. До края на годината по случай вековния юбилей на баскетболната игра в Шумен са предвидени още две събития. На 14 и 15 май на хеликоптерната площадка на Шуменското плато ще се проведе Национален турнир по баскетбол 3х3 за подрастващи и мъже. През месец септември предстои и Мемориалният турнир за юноши, който по традиция се организира в памет на шуменския треньор Костадин Димитров.

Източник и снимка: Община Шумен

Покажи още
Close