Шумен

Шуменци получиха нови джуджуцу степени

Възпитаници на СК Зан-Шин защитиха нови степени по джуджуцу, предава Darik, позовавайки се на данни от клуба.

Ежегодно школата за изучаване на бойни изкуства провежда семинари, свързани с традиционните японски системи айкидо и джуджуцу.

Тази година обучението завърши с изпит по джуджуцу, на който 21 от възпитаниците демонстрираха своите умения и по-голямата част от тях защитиха успешно нови степени.

Никола Димитров, Николай Петков и Християн Георгиев получиха званието учи деши и отговорността да бъдат лични ученици, които биват готвени за инструктори на школата. След едногодишен курс на обучение свързан с теория, методика и практика в школата Станислав Генчев бе отличен със званието помощник инструктор с правоспособност да преподава на децата в школата.

„Всеки ученик по различен начин усвоява, интерпретира и прилага наученото. Оценяваме индивидуалните качества и възможности, които всеки притежава и стимулираме творческия подход в практиката и работата. За нас е важно с влизане в доджо, както се нарича залата за практикуване, учениците да се запознаят с източната култура и философия, да разберат и да прилагат общочовешките принципи свързани с добродетелите”, заяви старши инструкторът Северин Акерски пред родители и гости, след финала на изпита.

Автор: Андрей Андреев, III курс, журналистика

Снимка: СК Зан-Шин

Покажи още
Close