Университетът

Шуменски студенти – 10-ти в Европа на баскетбол

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ представи достойно България на европейското студентско първенство по баскетбол 3х3 и се класира на 10 място от 25 отбора, сред които най-големите университет на Стария континент. Това съобщиха от БК Шумен.

В последния си мач от турнира ШУ се изправи в директен сблъсък за 9 място, но загуби от Университетът на Виена (Австрия) със 17:22.

Мачът бе изключително равностоен и шуменци показаха отлична стрелба, но фактът че българският университет игра без смяна в последните с 6 мача даде резултат и по-свежите австрийски баскетболисти се наложиха в самия край на мача.
На това европейско ШУ бе воден треньора Янко Янков, а съставът на отбора бе Андрей Иванов, Димитър Янчев, Николай Златков и Теодор Димитров. И четиримата са носели екипа на БК Шумен в даден етап от баскетболната си кариера.

Шампион на тазгодишния европейски шампионат стана Университетът Витаутас Магнус (Литва), който победи на финала Политехнически университет на Порто (Португалия) с 21:9. Бронзовите медали останаха за Университетът на Малага, който се наложи над Университетът на Загреб в мач за 3/4 място с 13:10.

Покажи още
Close