Университетът

Черно море и древните му брегови линии

Едно от събитията по повод Деня на отворените врати на Факултета по природни науки беше публичната лекция на гост-лектора доц. д-р Димитър Димитров от Института по океанология при БАН – гр. Варна.

На нея освен студенти от университета, специалност География и биология, присъстваха и ученици от СУ училище „Сава Доброплодни“.

„Ще бъдем щастливи ако един ден пътищата ни се пресекат и станете част от нашата академична общност и бъдещи наши колеги”, с тези думи проф. д-р Светла Станкова, ръководител Катедра “География, регионално развитие и туризъм”, се обърна към гостите на университета преди началото на лекцията.

На студенти и ученици доц. д-р Димитър Димитров разказа за двете експедиции в Черно море (през 2009 година и 2011 година), като им показа снимки и кратък филм от експедицията през 2011-та година, на която с изследователския кораб за геоложки проучвания „Акедемик” са направени подробни подводни наблюдения. Показани бяха и снимки на проби от ядково сондиране, взети от дълбините на морското дъно.

Автор: Десислава Веселинова, II курс, Връзки с обществеността

Покажи още
Close