Университетът

Химиците отвориха врати за гости и бъдещи студенти

Дух в бутилка и слонска паста из коридорите на Шуменския университет

В четвъртък инициатива на Факултета по природни науки даде възможност на всички желаещи да се запознаят със забавната страна на химичните експерименти в лабораториите университета.

В Деня на отворените врати  преподаватели и студенти във Факултета по природни науки показаха различни химични реакции и експерименти. Имаше и презентация на специалностите География и регионална политика, Туризъм, География и биология.

User comments

Гл. ас. д-р Ивайло Парушев от Катедра Химия смята, че сравнително новата специалност Медицинска химия ще бъде интересна за бъдещите студенти.

С това събитие се цели да се привлекат повече бъдещи студенти, които имат интерес към природните науки, както и млади хора, които биха могли да станат бъдещи учители.

Организаторите очакват посещения от дванадесетокласници от различни училища в региона. Те ще станат свидетели на демонстрация на различни процеси и приложението им в медицината и радиоекологията. Ще могат да наблюдават растения под микроскоп, филми и много други атрактивни химични демонстрации.

Някои от експериментите носят атрактивните наименования „Дух в бутилка” и „Слонска паста”. Какво ли означава това? Качете се на четвъртия етаж и ще разберете!

Автор: Дарина Димитрова Екатерина Неделчева

Close