Университетът

Фотографска изложба на студенти от Турция

“Общата посока на идеи и развитие са в основата на доброто сътрудничество между Катедра “Визуални изкуства, теория и методика” на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и Университетът за изящни изкуства “Мимар Синан” в Истанбул”. Това заяви за UniMedia професор Валери Чакалов, ръководител на Катерата, след официалното отриване на изложба с фотографии на възпитаници на турския университет в галерия „Университетска” на Педагогическия факултет.

Фотографиите са дело на четирима студенти от Факултета по изящни изкуства към университета “Мимар Синан” в Истанбул. Те са участници и в Научната конференция с международно участие „Съвременният дискурс в науката” в чест на 35-годишнината на Педагогическия факултет на Шуменския университет. Произведенията на турските студенти ще бъдат изложени в артгалерията на Педагогическия факултет до началото на месец декември и през този период ще бъдат достъпни за всеки, който желае да ги разгледа и да им се наслади.

Към фотографиите има анотация на български и английски език, за да може не само да се разгледат формално, но и да се вникне в концепцията на всеки един от студентите.

Автор: Найден Станчев, II курс, Журналистика

Покажи още
Close