Шумен

Симфониета Шумен представя филмова музика

С „Цигулката в киното” Симфониета Шумен ще потопи публиката си в най-завладяващата филмова музика. Концертът ще се състои на 22 юли (четвъртък) от 19.05 часа в зала “Проф. Венета Вичева” под диригентството на маестро Станислав Ушев.
В наши дни филмовата музика се е превърнала в съвременна класика, композирана от големите автори като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уилямс, носители на десетки награди „Оскар”, „Златен глобус”, „Грами” и други.
Изкушените от всяка добра мелодия слушатели приемат филмовите композиции, саундтраци и теми, като удоволствие за сетивата…
Продукцията „Цигулката в киното” събира музика от „Кръстникът”, „Гладиаторът”, „Дами в лилаво”, „Хари Потър”, „Списъкът на Шиндлер”, „Мисията невъзможна”, „Карибски пирати”, “Имало едно време в Америка”, „Едно време на Запад”, „Розовата пантера”, „Мисията невъзможна”, „Осъдени души”, „Хавай №5” и други, в която музикалното изпълнение е подсилено с кадри от самите кино ленти, а глас зад кадър ще поднася кратка информация за всяка мелодия.
Покажи още
Close