Университетът

Урок по китайски

Преподавателят по китайски език и култура в Шуменския университет Джан Тин имаше възможността да сподели красотата на китайската култура с ученици от IIб клас на СУ “Сава Доброплодни” с класен ръководител Светлана Желязкова в специален урок. За поредна година със съдействието на Институт Конфуций – Велико Търново в Шуменския университет се провежда курс по китайски език и култура и през тази учебна година доброволец да преподава далекоизточния език е Джан Тин.
Урокът на младото момиче в СУ “Сава Доброплодни” започна с изследване на китайския език, неговите уникални йероглифи и завладяващите истории, които стоят зад всеки един от тях. Джан Тин ангажира учениците с интерактивни дейности, игри и истории, правейки учебното изживяване едновременно забавно и образователно.
С напредването на урока фокусът се измести към изкуството на китайската калиграфия. Младото момиче демонстрира правилните техники за държане на четка и оформяне на различни китайски йероглифи. С голям ентусиазъм учениците нетърпеливо последваха примера, опитвайки се да пишат знаците за първи път.
Атмосферата в класната стая беше изпълнена с вълнение и любопитство, докато учениците се потапяха в тънкостите на китайския език и калиграфия. Чрез този практически опит те придобиха по-дълбока оценка за китайската култура и нейната богата история.
Урокът предостави ценна представа за китайския език и калиграфия на децата. Това беше прекрасна възможност за тях да изследват нов език и форма на изкуство, докато придобиват по-задълбочено разбиране на китайската култура.
Когато часът приключи, учениците си тръгнаха с новооткрита оценка за китайската култура и желание да продължат своето изследване на езика и изкуството на калиграфията. Посещението на китайския учител беше наистина незабравимо преживяване, което остави траен отпечатък у всички деца.
UniMedia
Close