Университетът

Триумф на Националната универсиада

Пълен триумф отбеляза Шуменският университет на Националната универсиада, организирана от АУС „Академик“. В състезанията, които се проведоха в Стара Загора участваха 1600 студенти от 25 висши училища в България. Шуменската Алма-матер бе представена само от 16 студенти, но всеки един от тях  завоюва призови места.

В състезанията по лека атлетика отлично представяне отбеляза магистър Полина Тодорова, завоювала два златни медала в бягането на 800м и 1500м и пето място на 400м.

Със своите класирания, тя спечели и купа за трето място в средните бягания. Първо място и златен медал в тласкането на гюлле спечели Тодор Петров, а Иван Сяров се класира десети.

В състезанията по тенис на маса докторант Павел Цолов заедно с Огнян Тодоров (от Русенския университет), спечелиха бронзови медали в първенството на двойки. Традиционно силен беше и турнира по баскетбол. Тук отново мъжкият отбор показа, че се фактор в този спорт и завоюва купа за трето място и бронзови медали.

Купите и медалите студентите и техните ръководители от Катедра „ТМФВ и спорт“ посвещават на 40 годишнината на Педагогически факултет и 17 май – деня на българският спорт!

UniMedia

Close