Университетът

Студент дари платформа за инвалидни колички на Дома за стари хора

Благодарение на студента в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” Стоян Стоянов, Домът за стари хора в Шумен „Д-р Стефан Смядовски“ получи електрическа платформа за инвалидни колички. Четвъртокурсникът в специалност „Социална педагогика“ докара днес платформата в Дома за стари хора.

Заради професията си той пътува често в чужбина, където се среща с емигранти от България. Така се стига до идеята да се осигури скъпо струващото съоръжение, което е дарено безвъзмездно от англичани.
„Говорихме с директора на Дома г-жа Събева, че имат нужда от такава платформа и я доставихме. Много се надяваме, че ще бъде голяма помощ за хората тук“, заяви при връчване на дарението доц. Живко Жечев от Шуменския университет.

Платформата е електрическа е, управлява се с дистанционно и може да повдигне до 350 кг товар. Тя ще бъде монтирана на буса на социалното заведение и ще улесни придвижването на възрастните хора в Дома. В момента в него живеят над 100 човека, повече от половината от тях са трудно подвижни.

На връчването на дарението днес присъстваха заместник-кметът на община Шумен д-р Светлана Маркова, деканът на Педагогическия факултет доц. д-р Чавдар Сотиров, студенти и преподаватели от Шуменския университет.

UniMedia

Покажи още
Close