Университетът

Студенти от ШУ участваха в предаването „Последният печели“ по БНТ

В седмицата, когато честваме 24 май – празника на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в предаването по Канал 1 “Последният печели” сили мерят студенти от четири университета в България. Щафетата започна с отбора на Шуменския университет, а точно на 24 май четиримата победители от всеки университет ще играят един срещу друг.

Състезателите в отбора на Шуменския университет са Тонислав Троев (специалност “Компютърна информатика”), Кристияна Панова (специалност Българистика и медии”, Дария Великова (специалност “Българистика и медии”) и Румяна Радева (специалност “Английска филология”).

Играта “Последният печели” се състои от три кръга с различни сфери на познанието, в които въпросите са с различна точкова стойност. След всеки кръг отпада по един участник – този, който е с най-малък брой точки след завършване на кръга. Победител в епизода е Тонислав Троев, който е с най-много точки след края на трети кръг. Той печели и правото да играе в предаването на 24 май, когато ще се изправи срещу представителите на Софийския университет, Тракийския университет и Югозападния университет.

“Последният печели” започва на 24 май точно в 19 часа по Българска национална телевизия.

Автор: Дария Великова, II курс Българистика и медии

Close