Университетът

Студенти обсъдиха с кмета актуални проблеми на общината

Студенти от различни специалности на Шуменския университет и членове на новия Ученически парламент към Общинския младежки дом се срещнаха днес с кмета на община Шумен Любомир Христов. Събитието се състоя по повод Деня на българската община – 12 октомври.

Студентите споделиха своите виждания за развитието на града и повдигнаха въпроси относно трафика и вандалските прояви в общината.

Борислава Павлова от специалност „Биология и химия” изтъкна  нуждата от пешеходна пътека на кръстовището пред сградата на Ректората.

Студентите обърнаха внимание и на въпроса за борбата с вандалските прояви. Решение на проблема посочи Ирина Василева II курс, специалност „Предучилищна педагогика”: „Трябва да се направи някаква кампания за училищата, не възрастни да говорят на децата. Диалогът трябва да бъде между деца и деца”, уточни Василева. Представителите на Общинския младежки дом харесаха идеята и поеха инициативата да организират проекта в бъдеще.

Кметът получи покана за церемонията по промоцията на студентите от випуск 2018 на Шуменския университет, която ще се проведе на 7-ми декември в зала “Арена Шумен”. Освен поканата, шуменските възпитаници му подариха и тениска с логото на Университета, както и филма от откриването на учебната 2018/2019 година.

Автор: Андрей Андреев, III курс, Журналистика

Снимки: Валя Андонова, II курс, Начална училищна педагогика

Покажи още
Close