Светът

Старт на „Хоризонт Европа“ в България

Министерството на образованието и науката, съвместно с Европейската комисия, организира онлайн събитие, което да отбележи официалния старт на Рамкова програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“ (2021 – 2027 г.) в България, съобщава Центърът за проектна дейност на Шуменския университет.

Събитието ще се проведе на 6 април във формат на онлайн конференция, която е с начален час 9:00.

По време на събитието ще бъде представена цялостната структура на „Хоризонт Европа“ и ключовите новости в сравнение с „Хоризонт 2020“, а форматът на събитието предвижда и възможност за сесии с въпроси и отговори.

През март 2019 година Европейският парламент и Съветът на Европейския съюз постигнаха общо споразумение относно РП „Хоризонт Европа“, която е най-мащабната програма за научни изследвания и иновации в света с бюджет от над 95 млрд евро. През март 2021 година Европейската комисия прие и първия Стратегически план за „Хоризонт Европа“ за периода 2021 – 2024 година.

Предварителната регистрация за участие в събитието е задължителна на този линк.

Програмата за събитието ще бъде публикувана допълнително на Портала за наука, както и на страницата на „Хоризонт Европа“ във Фейсбук.

UniMedia

Покажи още
Close