Университетът

Тече набирането на кандидатури за конкурса „Наградите на БАИТ` 2022″

Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) ще отличи за 12 поредна година проектите, допринесли за развитието на информационните и комуникационните технологии през годината.
Регистрацията за участие в конкурса за 2022 година ще бъде отворена до 24.00 ч. на 11 януари 2023 г. на http://bait-awards.bg/pages/Registration/.
В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. Това издание на конкурса ще определи носителите на 8 отличия в следните категории: Образователна награда, Младежка награда, Журналистически принос, Публична администрация, Start Up Компания, Успешен български ИКТ продукт/услуга, Успешен ИКТ проект в полза на българската икономика и Награда за специален принос.
Седем от категориите на конкурса дават възможност в надпреварата да се включат ученици, студенти, журналисти, компании-разработчици на софтуер, компании, ползватели на софтуер, стартъпи, образователни институции и публични администрации (общински и държавни).
Изискванията за Младежката награда са:
  • категорията е отворена за студент/екип от студенти, ученик/екипи от ученици, обучаващи се към датата на подаване на заявленията за участие в конкурса;
  • създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ;
  • реализирани иновативни технологични проекти извън учебната зала.
Нови условия за участие в това издание има в категория Образователна награда. Конкурсът търси да отличи доброто сътрудничество между бизнеса и средното образование в рамките на НП „Бизнесът преподава“, както и иновативни интегрирани програми във висшето образование с помощта на бизнеса.
Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури.
Отличените в конкурса ще получат пакет за Agile Project Management MultiTraining програма, който включва 8 семинара с фокус върху конкретна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks Live Training Platform. За победителите са предвидени и 4 продукта „Сиела Норма“ и 4 ваучера, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“.
Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2023 година, като датата и мястото ще бъдат обявени допълнително.
Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България.
Повече информация може да бъде намерена ТУК.
Източник: БАИТ
Покажи още
Close