Шумен

Среща с Георги Милков и представяне на книгата „Истории от ръчния багаж”

Журналистът Георги Милков ще представи книгата си „Истории от ръчния багаж” пред шуменската публика. Срещата е на 24 октомври (вторник) в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” с начален час 17.30. Модератор на събитието е доц. Юрий Проданов, преподавател в Шуменския университет.

Зрителите ще чуят не само за срещите на Георги Милков с епохални персонажи, но и с размислите му за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания. А той има много какво да разкаже.

Георги Милков е роден на 8 март 1973 г. във Видин. Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и още през 1994 г. като студент във Факултета по журналистика и масови комуникации започва работа във вестник „24 часа“. Той е специален пратеник в Либия в случая с българските медицински сестри. Работи по казуса им до самия му край през 2007 г. Паралелно с това е военен кореспондент в Афганистан по време на офанзивата срещу талибаните (2001) и в Ирак (2003–2004). През годините отразява и изследва различни регионални конфликти, включително и на Корейския полуостров. През 2013 г. участва в риалити формата „Африка: Звездите сигурно са полудели“, който се снима в Замбия и Ботсвана. Той е пропътувал хиляди километри из Азия, Африка и Латинска Америка като запален пътешественик.

След представянето желаещите ще могат да си закупят книгата и да получат автограф от автора.

UniMedia

Снимка: Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” – Шумен

Close