Светът

Резултатите от сътрудничеството и обмена между мозъчни тръстове и медии по „Един пояс, един път” се прилагат на практика

В момента заинтересованите страни прилагат на практика резултатите от обмена и сътрудничеството между мозъчните тръстове и медиите по „Един пояс, един път”, което създава благоприятна персонална и културна среда за съвместно изграждане на инициативата, съобщава http://bulgarian.cri.cn .

На 25 април в Пекин се проведе подфорумът „Обмен между мозъчните тръстове” към Втория форум на върха за международното сътрудничество по „Един пояс, един път”. Важни резултати от обмена са създаването на Комитет за сътрудничество на международните мозъчни тръстове по „Един пояс, един път” и провеждането на първото заседание на съвета на Съюза за медийно сътрудничество по „Един пояс, един път”. В момента се изпълняват проекта за сътрудничество между библиотеките по „Един пояс, един път”, проекта в областта на търговията с авторски права и проекта за субсидирането на млади учени по Пътя на коприната.

По инициатива на Изследователския институт на агенция Синхуа и други 15 китайски и чуждестранни мозъчни тръстове, на 24 април в Пекин бе създаден Комитет за сътрудничество на международните мозъчни тръстове.

На 23 април в столицата се проведе първото заседание на съвета на Съюза за медийно сътрудничество. Досега 182 медии от 86 държави са се включили в организацията.

Покажи още
Close