Университетът

Първи кандидатстудентски изпит

Първият кандидатстудентски изпит за кампания 2020 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ ще се проведе на 15 февруари (събота), а на адрес http://shu.bg/ksk/ може да бъде направено записване за участие в изпита. Той ще започне от 9:00 часа в Шуменския университет, а в Колежа в Добрич и в Департамента за информация, квалификация и продължаващо обучение във Варна – в 9:30 часа. Таксата за кандидатстване е 30 лева.

Приемът на документи за участие в първия етап на първо класиране започна на 3 февруари и ще продължи до 30 май. В него могат да участват кандидат-студенти, които имат диплома за завършено средно образование.

Абитуриентите, които ще полагат държавни зрелостни изпити през месец май тази година, ще имат възможността да се включат във втория етап на първо класиране, който ще започне от 8-ми и ще продължи до 29 юни.

Университетът признава държавните зрелостни изпити, проведени в периода 2008 – 2020 година, като кандидат-студентски изпити. Ще бъдат признавани още и оценки от изпити, проведени тази година в други висши училища.

Кандидатстудентският изпит е под формата на тест, с изключение за специалностите „Педагогика на обучението по музика“ и „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, където трябва да бъде представено портфолио. А кандидатите за специалността „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ трябва да се явят на практически изпит.

UniMedia

Покажи още
Close