Университетът

Професията, която ме прави щастлив

Центърът за кариерно развитие на Шуменския университет и компания HERE Bulgaria канят всички студенти да вземат участие в ежегодния конкурс за есе. И тази година темата е: Професията, която ме прави щастлив. Участие могат да вземат студенти от всички специалности и образователно-квалификационни степени.

Крайният срок е 1 септември.

Студентите трябва да разсъждават над въпросите – коя е професията, която искам да упражнявам; какво ми носи професията, която уча в моя университет; какви са очакванията ми за пазара на труда в България и ще се реализирам ли в родината.

Или както написа Габриела Горанова (бел.ред. – на снимката при връчването на наградите от проф. д-р Милен Пенерлиев – директор на Центъра за кариерно развитие) още в първия абзац на есето си, с което печели второ място в конкурса миналата година:  “…А за мен истинската причина, поради която искам да стана учител е фактът, че България има нужда от млади и ентусиазирани кадри, които да вкарат интересното и новото в учебните класни стаи…”

В миналогодишното издание на конкурса участие взеха студенти от Шуменския университет ,,Епископ Константин Преславски”, Икономически университет – Варна, Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, Американски университет – Благоевград и Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”.

UniMedia

Покажи още
Close