Светът

Представиха новото мобилно приложение „Еразъм+“

Новото мобилно приложение „Еразъм+“ бе представено на специална онлайн конференция.

“С приложението „Еразъм+“ студентите ще разполагат с единно пространство за споделяне на опит и информация. Целта е то да се превърне в единна онлайн точка за достъп до информация и услуги, която да им позволи да извършват от чужбина всички административни стъпки онлайн“. Това заяви българският еврокомисар Мария Габриел при откриване на форума.

В събитието участие взеха 1500 студенти, представители на студентски организации и висши учебни заведения. “Еразъм+” вече достъпно в Google Play и App Store, както и на интернет страницата erasmusapp.eu. Приложението ще бъде финализирано през септември 2021г.

Сегашната версия предлага начини за идентифициране и удостоверяване на самоличността на студентите, те могат да използват своите национални университетски квалификации при създаването на профилите си. Чрез връзка с мрежата „Еразъм без документи“ те ще могат да намират приемащи университети, да подпишат своите споразумения за обучение, да намерят практическа информация, прояви или специални отстъпки.

Мария Габриел определи приложението като важна стъпка напред за реализирането на инициативата за европейска студентска карта и допълни, че разчита на съдействието на студенти, студентски организации, висши учебни заведения за идеи и предложения за нови функции и характеристики към приложението преди официалния му старт му през септември тази година.

Източник: Facebook Mariya Gabriel

 

Покажи още
Close