Шумен

Празничен концерт в навечерието на Рождество

В навечерието на Рождество в Шумен ще зазвучат популярни коледни и новогодишни песни, арии и валсове. В концертната зала „Проф. Венета Вичева“ на 23 декември /сряда/ от 18:35 ч. Александрина Михайлова (една от най-изявените ученички на Райна Кабаиванска) под диригенството на Станислав Ушев ще допринесе за празничното настроение в града.

Организаторите подчертават, че концертът ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, а местата в залата са ограничени. Желаещите да присъстват на празничния концерт трябва да го заявят на телефон 0899817808 (Елена Костадинова).

Александрина Михайлова е родена на 10.04.1998 в Шумен. Още като дете започва да свири на пиано в Обединена школа по изкуствата „Анастас Стоянов“ при Здравка Христова. По-късно започва да се занимава с оперно пеене. Лауреат е на редица конкурси, сред които VIVAVOCE 2015 на името на Гена Димитрова, където печели специалната награда и първо място на международния конкурс „Франц Шуберт“ в град Русе през 2014.

Вече три години Александрина е част от майсторския клас на примата Райна Кабаиванска и се обучава в музикалния институт „Веки-Тонели“ в Модена. Участва в концерти като част от майсторския клас в редица градове като София, Бургас, Модена, Варезе, Мирандола, а през май месец миналата година взе участие в Международния конкурс за певци „Гена Димитрова“ в град Плевен, където печели второ място.

Източник: БНР

Снимка: Facebook – Симфониета-Шумен

Покажи още
Close