Университетът

Последен предварителен изпит за КСК 2021

Последната дата за провеждане на предварителен кандидатстудентски изпит за Кандидатстудентска кампания 2021 в Шуменския университет е 5 юни (събота).

За първи път в Кандидатстудентска кампания 2021 е предоставена възможността за провеждане на онлайн изпит от разстояние. На всяка от датите за предварителните изпити паралелно може да бъде проведен и онлайн изпит от разстояние – от дома на кандидата. За участие в този изпит е необходимо да бъде изпратен имейл на адрес online@shu.bg с текст: онлайн изпит, като заявките се подават най-късно два дни преди датата на изпита. След регистриране за изпита кандидатите получават входящ номер и линк в системата Google Meet. Линкът към изпитния тест се получава в чата на Google meet в деня на изпита след легитимация с лична карта и входящ номер пред видео-квестора. Влизането в Google meet става най-късно до 8:30 часа, а началният час на изпита е 9:00. Единственото условие е наличие на персонален компютър или лаптоп, изправна уебкамера и микрофон, добра интернет връзка.

Индивидуалният електронен изпит е друга възможност за кандидатстване. Той може да бъде проведен от 8 до 15.00 часа всеки работен ден в Центъра за кандидатстудентска дейност в Шуменския университет, в Департамента в град Варна и в Колежа в град Добрич.

В събота (5 юни) е и последният срок за записване на приетите на първо класиране, което излезе на 31 май.

UniMedia

 

Покажи още
Close