Шумен

Победителите в онлайн конкурса за детска рисунка

Наградиха победителите в онлайн конкурса за детска рисунка на Община Шумен, посветен на Коледа и Нова година. Жури с председател доц. Ростислава Тодорова, преподавател в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски” и членове художниците Валентин Кулев, Петьо Дамянов, литературният критик Иван Карадочев и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общината определиха най-добрите творби. Децата получиха ваучери за книги, торбички с лакомства и коледни сувенири, изработени от шуменски деца за коледно-новогодишния базар „И ние можем да помогнем“ в подкрепа на МБАЛ-Шумен. Отличените участници, които са от други градове, получиха своите награди по куриер.
Тази година са получени над 500 рисунки от цяла България, а за първа година участват и българчета, които живеят в Испания, Италия и Франция. “Това за нас беше много приятна изненада“, каза кметът на Шумен Любомир Христов.

Председателят на журито доц. Ростислава Тодорова също поздрави отличените деца. По думите й освен наградените 10 рисунки има и други, които са не по-малко добри. Според нея основната цел на конкурса не е в това задължително да се печелят награди. Идеята е по-скоро той да се превърне в стимул за децата, който да ги насърчи да развият таланта си и да продължат да рисуват. Тя отправи покана към участниците да се включат в конкурса и през следващата година.
От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката рисунки ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

Източник: Община Шумен

Покажи още
Close