Университетът

Още медали за “Танцувалня”

„Танцувалня” извоюва поредна победа. След феноменалния успех на Международния танцов фестивал “Вълшебен свят” 2021 в Хасково танцовата организация грабна и две първи места на XIV Международен танцов фестивал „Танцуваща река” в Русе.

Форумът се организира от Сдружение „Импулс“, с подкрепата на Общински младежки дом Русе и има за цел да популяризира танцовото и балетно изкуство сред децата и младежите. Състезателната част се проведе в четири възрастови групи.

Талантливите възпитаници на организацията извоюваха две първи места. Едното е във Втора възрастова група, категория „Улични танци” (Малка група) за танца си „Let me love you“, а другото е първо място във Втора възрастова група, категория „Улични танци”, в състав – Голяма група за изпълнението „Chill Out“.

„Тазгодишното издание на конкурса се провежда онлайн, а участниците са много. Изпратихме два клипа, като и двата танца са хипхоп”, каза за UniMedia Грациела Стояноваосновател, ръководител и хореограф на “Танцувалня“. Двата клипа обаче са достатъчни, за да осигурят първите награди на Танцувалня.

Извън конкурсната програма Грациела Стоянова е отличена с грамота за отлична работа с деца и младежи. Това е второто такова признание за нея в рамките само на две седмици, след като бе отличена за труда си и на фестивала в Хасково.

Тя обаче не се оставя на сегашните си постижения, а гледа напред. „Предстои ни участие в още едно международно състезание в Украйна и в момента подбирам подходящи клипове, тъй като и то ще се проведе онлайн”, каза още Грациела.

Паралелно с ръководенето на “Танцувалня”  Грациела следва „Връзки с обществеността“ в Шуменския университет, а миналия месец организацията й получи колективната Награда на Шумен за постижения в изкуството и културата в категория „Танц”.

UniMedia

Покажи още
Close